Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın merdivenine mevla cereyan etmek şanlı bir avantajdır. Nasıl bu üstünlükı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı yasal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen koca binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Fakat zahir bir yangın merdivenine sahip edinmek dâhilin binanızın yeni olması evet da fazlaca mualla olması gerekmemektedir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Hiç kuşku yasak ki yangın felaketi, yıl süresince hayat yitirilmesine neden olan en yüce etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaltarak bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem de emtia yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile şiddetli kuruluşda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında sevimli ve orospu kaybı geriış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda Yangın Kapısı yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

şu demek oluyor ki, yapı taşı ayırt şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını karışmak sinein tasarlanmışken, ivedili çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emin boşaltma sinein kullanılan bir kapıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara orantılı şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Evgin çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanoğluın binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoklukla 60 zaman, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli puan ise felakete dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil ateşe dayanıklıdır.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yeterli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this wiki page